Răspuns :
Explicație pas cu pas:
|12x-11|=1 =>
12x-11=1 sau 12x-11=-1 =>
12x=12 sau 12x=10 =>
x=1 sau x=5/6
|11-3x|=2 =>
11-3x=2 sau 11-3x=-2 =>
3x=9 sau 3x=13 =>
x=3 sau x=13/3
|11-5x|<4 => -4<11-5x<4 => -15<-5x<-7 =>
3>x>7/5 => x€(7/5;3)
|5-7x|<=12 => -12<=5-7x<=12 =>
-17<=-7x<=7 => 17/7>=x>=-1 =>
x€[-1;17/7]
|7x-12|>5 => 7x-12>5 sau 7x-12<-5 =>
7x>17 sau 7x<7 =>
x>17/7 sau x<1 =>
x€(17/7;+infinit)U(-infinit;1)
|12+3x|>=3 => 12+3x>=3 sau 12+3x<=-3 =>
3x>=-9 sau 3x<=-15 =>
x>=-3 sau x<=-5 =>
x€[-3,+infinit)U(-infinit;-5]
|x-2|-1=3 => |x-2|=4 => x-2=4 sau x-2=-4 =>
x=6 sau x=-2
|x²+3x+2|=0 => |x²+x+2x+2|=0 =>
|x(x+1)+2(x+1)|=0 =>
|(x+1)(x+2)|=0 => (x+1)(x+2)=0 =>
x+1=0 => x=-1
sau
x+2=0 => x=-2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!