Răspuns :
Explicație pas cu pas:
|x|*(|x-3|-2)<=0
Stim ca |x|>=0 deci pentru ca produsul nostru sa fie <=0 trebuie ca al 2 lea termen sa fie <=0
|x-3|-2<=0 =>|x-3|<=2 => -2<=x-3<=2 =>
1<=x<=5 =>x€[1,5]
|x-1|*(|x-2|-3)<0
Aici procedam ca la a doar ca observam ca este doar <0 deci nici unul din termen nu poate fi =0 asta impune ca |x-1|>0 (obligatoriu pentru ca este modul) si
|x-2|-3<0 =>|x-2|<3 =>-3<x-2<3 =>
-1<x<5 => x€(-1,5)
|x+1|*(3-|x+2|)>0
Stim ca |x+1|>0 deci si
3-|x+2|>0 =>3>|x+2|=> -3<x+2<3 => -5<x<1 =>x€(-5,1)
|x-3|/(|x-1|-4)<0
Stim ca |x-3|>0 deci pentry ca fractia sa fie <0 trebuie ca |x-1|-4<0 (chiar daca aveam <= 0 in loc de <0 la numitor luam <0 pentru ca nu putem avea numitor 0)
|x-1|-4<0 =>|x-1|<4 =>-4<x-1<4 =>
-3<x<5 =>x€(-3,5)
(3-|x-4|)/|x-2|>=0 stim ca |x-2|>0 deci pentru ca sa fie >=0 trebuie ca numaratorul sa fei >=0
3-|x-4|>=0 => 3>=|x-4| =>-3<=x-4<=3 =>
1<=x<=7 =>x€[1,7]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!