Răspuns :
Răspuns:
Se aplică formula de calcul prescurtat :
(a-b)(a+b)=a^2 - b^2
Aranjam termenii convenabil în a doua paranteză, pentru că adunarea este comutativa, nu ? ;)
(2rad3 - 3rad2)(2rad3 + 3rad2) =
12 - 18 =
(-6)
* explicație : 2rad3 • 2rad3 = 4rad9 = 4•3 = 12
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!