Răspuns :
Răspuns:
1
Explicație pas cu pas:=
se observa ca
x°y= (x-2) (y-2) +2
poti verifica prin calcul direct
sa determinam elementul neutru, tinand cont ca legea e comutativa (si asta poti atrta rapidpe oricare din cele 2 formede exprimare a legii)
x°e= (x-2) (e-2) +2=x
x-2=(x-2) (e-2),∀x∈ Multimii pe care edata legea
deci e-2=1
e=3
verificare
x°3=(x-2)(3-2) +2=x-2+2=x, ok
atunci, notand cu x' simetricul lui x avem
x°x'=3
(x-2) (x'-2)+2=3
(x-2) (x'-2)=1
x'-2=1/(x-2)
x'=2+1/(x-2)
toate elementele sunt inversabile , mai putin2; deci 1 este inversabil si
1'=2+1(1-2)=2-1
1'=1
verificare
1°1= (1-2) (1-2)+2=(-1) *(-1)+2=1+2=3=e, ok
verificare si cu forma legi idata in ipoteza
1°1= 1-2-2+6=-3+6=3 ok din nou
deci inversul lui 1 este 1
(ciudat, ca la 3, care este e si era norma lsa fie propriul sau invers...)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!