Răspuns :
Răspuns:
2•{3•[4(5•1)-3]-23=2
asta e incorect scris lipseste necunoscuta
{[(6-x)*2-7]*9-5}:2=2 raspuns x=2
Explicație pas cu pas:
{[(6-x)*2-7]*9-5}:2=2 inmultim cu 2 si in stanga si in dreapta egalitatii
[(6-x)*2-7]*9-5=4
[(6-x)*2-7]*9=4+5
[(6-x)*2-7]*9=9 impartim si in stanga si in dreapta egalitatii cu 9
(6-x)*2-7=1
(6-x)*2=1+7
(6-x)*2=8 impartim si in stanga si in dreapta egalitatii cu 2
6-x=4
x=6-4
x=2
verificare
{[(6-2)*2-7]*9-5}:2= {[4*2-7]*9-5}:2={[8-7]*9-5}:2={1*9-5}:2={9-5}:2=4:2=2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!