Răspuns :
Explicație pas cu pas:
2^487 - 2^486 - 2^485 =
• dăm factor comun puterea cu expunentul cel mai mic, 2^485
2^485 • (2^2 - 2^1 - 1) =
2^485 • (4 - 2 - 1) =
2^485 • 1 =
2^485 =
(2^5)^97 =
32^97
"""""""""
6^194 = (6^2)^97 = 36^97
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Așadar, avem de comparat 32^97 cu 36^97.
• avem aceiași exponenți 97
• comparăm bazele: 32 < 36
• 32^97 < 36^97
• (2^487-2^486-2^485) < 6^194
********************************
^ = simbol folosit pentru ridicarea la putere
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!