Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2^1=2
2^2=4
2^3=8
2^4=16
2^5=32 (se repeta din 4 in patru, deci Raspunsul e 6)
3^1=3
3^2=9
3^3=27
3^4 81
3^5=81x3=u cifra 3 (se repeta din 4 in patru, deci Raspunsul e 1)
5^8 = u cifra e 5 (5^n= u cifra 5)
5^2009 +6 295 +8^429= 1 + u cifra 8^429 deoarece u cifra 5=5
si u cifra 6=6 suma lor =11 (u cifra 11 =1)
Deci 8^429=2^ 1287 (Se repeta din 4 in patru)
1284:4=327 (Fix)
Deci 2^1287=2^1284 x 2^3
(2^4)^327= u cifra 6
2^1287= u cifra 6 x 8= u cifra 48=8
Si adunat cu 1 dinainte = 9
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!