Răspuns :
etnogeneza romaneasca a inceput de cand romanii au lasat o amprenta imensa in cultura si civilizatia noastra. dupa retragerea aureliana, au venit migratorii, huni, germanici dar cei ce ne-au influentat cel mai mult dintre toti au fost scavii. totusi cumva autohtonii au fost cei care i-au alungat pe slavi si ceilalti migratori. in secolul VIII incep sa apara romanii. atunci sunt primele mentiuni scrise, unde eram mentiunati ca vlahi. mai tarziu prin unirea unor mici sate care au creat sate mai mari care la randul lor sau unit a aparut cnezatele si voievodatele. acesti doi termeni provin din slava. cnezatele erau mai mici decat voievodatele. din pacate dupa un timp transilvania a fost cuprinsa de maghiari care au alipito. atunci au pornit luptele intre voievodate si maghiari, dar totusi maghiarii au castigat.
aici este ceva pe scurt, esenta lectiei. sper ca te-am ajutat
aici este ceva pe scurt, esenta lectiei. sper ca te-am ajutat
Răspuns: Entogeneza românilor
Se scrie în procesul general de formare a popoarelor europene.A fost un proces îndelungat având la bază sinteza,daco-romană și asimilarea migratorilor.Romanizarea a fost procesul de simvioza ento din vistica și cultura între autohtoni,geto-daci și cuceritorii germani.În timp de aproape 1000 de ani pe teritoriul țării noastre s-au succedat mai multe valuri de migratori.Unii migratori au continuat înnaintarea,alții au rămas asimilați cu sclavii.Cei mai importanți au fost Slavii deoarece au adus modificări fundamentale ale foneticii și limbii române.La baza societății medievale românești se afla obștea-o formă de comunitate umană.Alte forme de organizare erau cnezatele sub conducerea unui Voievod.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Istorie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!