Răspuns :
Răspuns:
Facem prin metoda conjugatei. =2√3 -(9√2)/2
Explicație pas cu pas:
calculam intii fiecare aparte. apoi toate 3 dupa operatia lor:
6/(5√3 +6√2)={6×(5√3 -6√2)} / (25×3 -36×2)=
(30√3 -36√2)/3=10√3 - 12√2
18/(3√2 +2√3)=18×(3√2 -2√3) /(9×2 -4×3)=
18×(3√2 -2√3) /6=9√2 -6√3
15/(4√3 -3√2)=15×(4√3 +3√2) /(16×3 -9×2)=
15×(4√3 +3√2) /30= 2√3 +(3/2)×√2
Le efectuam dupa operatie: =
√3 ×(10-6-2) + √2 ×(-12+9 -3/2)=2√3 -(9√2)/2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!