Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2^2^0 = 2^1
( 2⁶)⁵x { 3⁴ x 28 - [ 3 - ( 2³ x 5³ - 3²x 10²- 5²): 5² ] : 10⁴- 2¹x 3⁴} =
= 2³⁰ x { 81 x 28 - [3 - (8x5 - 3²x 2²- 1 ) x 5² : 5²] : 10⁴ - 2 x 81} =
= 2³⁰ x { 81x 28 - [ 3 - ( 40 - 9x4 - 1) x 1 ] : 10⁴ - 2 x 81} =
= 2³⁰ x [ 81 x 28 - ( 3 - 3) : 10⁴ - 2 x 81] =
= 2³⁰ x ( 81 x 28 - 0 : 10⁴ - 2 x 81 ) =
= 2³⁰x 81 x ( 28 - 2) =
= 2³⁰ x 3⁴ x 26 =
= 2³⁰ x 3⁴ x 2 x 13
= 2³¹ x 3⁴ x 13
___________
SAU:
= 2⁶ˣ⁵ x { 81 x 28 - [ 3 - (10³ - 30² - 25 ) : 25 ] : 10⁴ - 2 x 81 } =
= 2³⁰ x { 2268 - [ 3 - ( 1000 - 900 - 25 ) : 25 ] : 10⁴- 162} =
= 2³⁰ x [ 2268 - ( 3 - 75 : 25 ) : 10⁴ - 162 ] =
= 2³⁰ x ( 2268 - 0 : 10⁴ - 162 ) =
= 2³⁰ x ( 2268 - 0 - 162 ) =
= 2³⁰ x 2106 =
= 2³⁰ x 2 x 3⁴ x 13
= 2³¹ x 3⁴ x 13
_________________
2⁷ x 4⁵ x 3²⁵ =
= 2⁷ x( 2²)⁵ x 3²⁵=
= 2⁽⁷⁺²ˣ⁵⁾ x 3²⁵ =
= 2¹⁷ x 3²⁵
____________________________
2³¹ x 3⁴ x 13 > 2¹⁷ x 3²⁵ fals
__________________________
2³¹ x 3⁴ x 13 cu 2¹⁷ x 3²⁵ l : 2¹⁷ x 3⁴
2³¹⁻¹⁷ = 2¹⁴
2¹⁴ x 13 cu 3²¹ ( 3¹⁴ x 3⁷)
2¹⁴ x 13 < 3¹⁴ x 3⁷; 2 < 3, dar si 13 < 3⁷
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!