Răspuns :
Explicație pas cu pas:
La ex de genul acesta trebuie sa te legi de acea ecuatie
x-7y+3=0 => x=7y-3
E=V(x²+y²+6x+9)+V(x²+y²-8x-2y+17)
=> E=V[(x+3)²+y²] + V(x²-8x+16+y²-2y+1) =>
E=V[(7y-3+3)²+y²]+V[(x-4)²+(y-1)²] =>
E=V[(7y)²+y²] +V[(7y-7)²+(y-1)²] =>
E=V50y² + V[7²(y-1)²+(y-1)²] =>
E=|y|V50 + V50(y-1)² =>
E=|y|V50+|y-1|V50 => E=V50(|y|+|y-1|)
Acum sa vedem in ce interval se afla y
x€[-3,4] => -3<=x<=4 => -3<=7y-3<=4 => 0<=7y<=7 =>
0<=y<=1 => y-1<=0
Deci E=V50(y+1-y) => E=V50=5V2 => valoare constanta
y=(x+3)/5 => 5y=x+3 => x=5y-3
E=V(x²+y²+6x+9)+V(x²+y²-4x-2y+5) =>
E=V[(x+3)²+y²] +V(x²-4x+4+y²-2y+1) =>
E=V[(5y-3+3)+y²]+V[(x-2)²+(y-1)²] =>
E=V[(5y)²+y²]+V[(5y-3-2)²+(y-1)²] =>
E=V26y²+V[(5y-5)²+(y-1)²] =>
E=|y|V26 + V[25(y-1)²+(y-1)²] =>
E=|y|V26+V26(y-1)² =>
E=|y|V26 +|y-1|V26 => E=V26(|y|+|y-1|)
x€[-3,2] =>-3<=x<=2 => -3<=5y-3<=2 => 0<=5y<=5 =>
0<=y<=1 => y-1<=0 => E=V26(y+1-y) =V26=>valoare constanta
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!