Răspuns :
Răspuns:
Transmiterea caracterelor ereditare de la parinti la copii a fost remaracata din cele mai vechi timpuri, dar explicatiile date similitudinii familiale si incercarile de a stabili legile ereditatii au cunoscut num 525f52f eroase esecuri. Ele erau generate de ipoteza gresita a "amestecarii caracterelor ereditare" dupa care, descendentii prezinta un amestec al caracterelor parentale pierzandusi identitatea si nu se vor mai regasi ca atare in generatiile urmatoare.baza unor cercetari experimentale, de mare finete si precizie, Gr. Mendel a demonstrat (1865) ca la urmasi nu se produce nici un amestec al caracterelor parentale; unele nu se exprima in prima generatie filiala dar pot aparea neschimbate ulterior.
Gregor Mendel (1822-1884) a studiat stiintele naturii la Viena, fiind apoi profesor de stiintele naturii si matematici la liceul din Brno-Cehia. Totodata a fost calugar augustin la manastirea din Brno, in curtea careia a realizat celebrele sale experiente de hibridare la mazare. Mazarea s-a dovedit a fi un obiect ideal de studiu al ereditatii deoarece se reproduce prin autopolenizare, este autogama, ceea ce face ca, in absenta mutatiilor, sa-si pastreze constanta structura genetica, puritatea si constanta caracterelor de-a lungul generatiilor.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Biologie. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!