Răspuns :
Explicație pas cu pas:
x+(x+1)+(x+2)+....+(x+11)=78=>
x+x+1+x+2+.....+x+11=78=>
12x+1+2+3+....+11=78 avem 12 x deaorece in paranteza avem cate 1 x si observam ca avem 11 paranteze deci 11 x in paranteza si cu 1 x =12x
=> 12x+11*12/2=78 =>
12x+66=78 => 12x=12=>x=1
10+20+30+.....+|x0=360=>
10+20+30+....+10x=360=>
10(1+2+3+....+x)=360=>
1+2+3+....+x=36=>x(x+1)/2=36=>x(x+1)=72 =>
x²+x-72=0 => (x+9)(x-8)=0 => x+9=0 =>x=-9 sau x-8=0=>
x=8 cum x€N solutie finala este x=8
x+11+22+...+77=2x-187=>
x+11(1+2+....+7)=2x-187=>
x+11*7*8/2=2x-187=>
x+77*4=2x-187=>
x+308=2x-187 => x=308+187=495
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!