Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(a,b)=48=>a=48x si b=48y unde (x,y)=1
[a,b]=144=>48xy=144=>xy=3
=> x=1 y=3=>a=48 b=144
x=3 y=1=>a=144 b=48
(a,b)=48=>a=48x si b=48y unde (x,y)=1
a*b=6912=>48²xy=6912=>xy=3
Avem aceleasi numere ca la a aici deci
a=48 b=144, a=144 b=48
(a,b)=231=>a=231x si b=231y unde (x,y)=1
[a,b]=693 => 231xy=693=>xy=3
Si din nou avem aceleasi solutii
a=48 y=144, a=144 b=48
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!