Răspuns :
(x+2)2=x la pătrat + 2 × x × 2 + 2 la pătrat =
x la pătrat + 4x + 4
(x-3)2= x la pătrat + 3 × x × 2 + 3 la pătrat =
x la pătrat + 6x + 9
(-x3 + 1)2 = -x la puterea a 5 + 2 × 1 × -x3 + 1 la pătrat =x la puterea a 5 + -x6 + 1
(-a-2)2= -a la pătrat- 2 × 2 × -a + 2 la pătrat = -a la pătrat + -a4 - 4
(1-2x)2 = 1 la pătrat- 2 × 2x × 1 - 2x la pătrat
= 1 - 4x - 4x
(a2- 3b)2 = a la puterea a4 - a2 × 3b x 2 - 3b la pătrat = a la puterea a4 - 12ab - 9b
(3x+4y)2 = 3x la pătrat + 3x × 4y × 2 + 4y la patrat = 6x + 24xy + 16y
Cred ca am facut destule încât să iti dai seama cu se face.
Folosești formula acesta si poti sa rezolvi in continuare : (a+b)la pătrat = a la pătrat + a × b × 2 + b la pătrat
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!