Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1+3+5+.....+(2n-1) = n ²
1) verificam daca e adevarat pentru n=1: 1 = 1², deci Adevarat
2) admitem ca e adevarat pentru n=k, deci
1+3+5+.....+(2k-1) = k ², consideram Adevarat
3) verificam daca este adevarat pentru n=k+1
1+3+5+.....+(2k-1)+(2(k+1)-1) = (k+1) ² la asta tr sa ajungem..
1+3+5+.....+(2k-1)+(2(k+1)-1) =k²+(2(k+1)-1) =k²+2k+2-1=k²+2k+1=(k+1)², am ajuns la (k+1)²=(k+1)² Adevar.
Deci 1+3+5+.....+(2n-1) = n ² , pentru orice n ∈N*
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!