Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2a+3b=17 |·5 10a+15b=85
3a+5b=27 |·3 9a+15b=81, scadem parte cu parte egalitatea a doua din prima, obtinem
a=4. Acum inlocuim pe a in prima egalitate
2a+3b=17, ⇒2·4+3b=17, ⇒8+3b=17. ⇒3b=17-8, ⇒3b=9, ⇒b=9:3=3
Raspuns: S={(4;3)}
Răspuns:
2a+3b=17; | × 3 ; 6a+9b=51 ; 3a+5b=27 |× 2 ;6a+10b=54 ; se scad relatiile; 10b-9b=3 ; b=3 ; 2a+9=17 ;2a=8 ; a=4
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!