Răspuns :
Explicație pas cu pas:
In triunghiul FAD si EBC ai:
AF=BE (ABFE patrat)
AD=BC (ABCD tr is)
mFAD=mEBC (mFAD o sa fie = cu 360-mFAB-mADC si mEBC=360-mEBA-mBCD dar cum mFAB=mEBA=90 si mBCD=mADC sunt unghiurile de la baza ale trapezului =>
sun congruentr)
=> L.U.L triunghiul FAD=EBC => CE=DF
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!