Răspuns :
Răspuns:
1a) 2+4+6+...+26=2(1+2+3+...13)=2*13*14/2=13*14=182
b)[tex][(3^{3})^{2}:3^{6} +(2^{4} *2^{5}):2^{6}]*9+(35^{2})^{a} =\\ (3^{6}:3^{6}+2^{7}:2^{6})*9+(35^{2})^{a} = \\(1+2)*9+(35^{2})^{a}=27+(35^{2})^{a}[/tex]
c) [tex](1\frac{1}{26} *\frac{13}{45} +1\frac{1}{21}:1\frac{27}{28})*2\frac{2}{15} =\\=(\frac{27}{26} *\frac{13}{45} +\frac{22}{21}:\frac{55}{28} )*\frac{32}{15} =\\=(\frac{3}{2} *\frac{1}{5} +\frac{22}{21}*\frac{28}{55} )*\frac{32}{15} =\\\\=(\frac{3}{10} +\frac{2}{3}*\frac{4}{5} )*\frac{32}{15} = \\=(\frac{3}{10} +\frac{8}{15})*\frac{32}{15} =\\=(\frac{9}{30} +\frac{16}{30})*\frac{32}{15} =\frac{25}{30}*\frac{32}{15} = \\ \frac{25}{30}*\frac{32}{15} =\\\frac{1}{3}*\frac{16}{3} =\\\frac{16}{9}[/tex]
III. 1. 4c+7s=71
5c+3s=37 ⇒c=[tex]\frac{37-3s}{5}[/tex]
4[tex]\frac{37-3s}{5}[/tex]+7s=71 / *5
4(37-3s)+35s=355
148-12s+35s=355
23s=355-148
23s=207⇒s=7
4c+7*7=71
4c=71-49
4c=22 ⇒ c=2,50
2. (a+b+c):3=14.59
(a+b+7.25):3=14.59 / *3
a+b=14.59*3
a+b=43.77 ⇒(a+b)/2=21.885
3. L=36 ; l=3*L:4
l=3*36:4=27
P=2(L+l)=2(36+27)=2*63=126 cm
A=L*l=36*27=972[tex]cm^{2}[/tex]
Explicație pas cu pas:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!