Răspuns :
Răspuns:
[tex]a) \: {13}^{5} \times {13}^{6} \times 13 = {13}^{5 + 6 + 1} = {13}^{12} ca \: este acel \: 1 \: de \: la \: 13 \\ b) \: {2011}^{9} \div {2011}^{3} \div {1011}^{0} = {2011}^{9 - 3 - 0} = {2011}^{6} \\ [/tex]
[tex]c) \: \: \: \: ( {7}^{5} ) ^{12} = {7}^{5 \times 12} = {7}^{60} \\ d) {5}^{2} \times {5}^{7} \div {5}^{1} = {5}^{2 + 7 - 1} = {5}^{8} \\ e) \: \: \: {41}^{51} \div {41}^{21} \times 1681 = {41}^{51 - 21} \times 1681 = {41}^{30} \times 1681[/tex]
[tex]f) \: \: \: ( {3}^{3} )^{10} \div {3}^{29} \times ({3}^{2} )^{3} = {3}^{(3 \times 10) - 29 + (2 \times 3)} = {3}^{7} [/tex]
[tex]g) \: \: \: \: ( {11}^{2} )^{10} \times ( {11}^{3} )^{4} \div ( {11}^{2} )^{11} \times {11}^{3} = {11}^{(2 \times 10) + (3 \times4 ) - (2 \times 11) + 3} = {11}^{59} [/tex]
[tex]h) \: \: \: ( {2}^{11} )^{5} \div ( {2}^{2} )^{11} \div 4 = ({2}^{11} ) ^{5} \div ({2}^{2} )^{11} \div {2}^{2} = {2}^{(11 \times 5) - (2 \times 11) - 2} = {2}^{75} [/tex]
[tex]i) \: \: \: ( {5}^{8} \times {7}^{7}) \div ( {5}^{5} \times {7}^{4}) = {5}^{8 - 5} \times {7}^{7 - 4} = {5}^{3} \times {7}^{3} [/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!