Răspuns :
Explicație pas cu pas:
(x-3)^2=4 => x1-3=2 sau x2-3= -2 => x1=5 sau x2=1
(x+2)^2=9 => x1+2=3 sau x2+2= -3 => x1=1 sau x2=-5
(2x-1)^2=25 => 2x1-1=5 sau 2x2-1= -5 => 2*x1=6 sau 2*x2=-4 =>x1=3 sau x2=-2
(x-1)^2=0 => x-1=0 => x=1
Răspuns:
Am ales rezolvarea prin modul. Se mai poate și cu delta.
x-3=2 =>x=5
sau
3-x=2 =>x=1
x+2=3 =>x=1
sau
-x-2=3 =>x=(-5)
2x-1=5 =>x=3
sau
1-2x=5 =>x=(-2)
x-1=0 =>x=1
sau
1-x=0 =>x=1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!