Răspuns :
Dacă nu ai inteles raționamentul ti le pot face si pe celalalte 2
![Vezi imaginea MIHAIMIHAITA2](https://ro-static.z-dn.net/files/dab/9b8a3c8b783d0bd4a7feff8f4f1e86f9.jpg)
[tex]\displaystyle\bf\\a)\\\frac{x+5}{3}+\frac{2x-7}{3}=\frac{x+5+2x-7}{3}=\boxed{\bf\frac{3x-2}{3}}\\\\\\b)\\\frac{x-1}{2}+\frac{x+5}{3}=\frac{3(x-1)}{6}+\frac{2(x+5)}{6}=\\\\=\frac{3x-3+2x+10}{6}=\boxed{\bf\frac{5x+7}{6}}\\\\\\c)\\\frac{7x+5}{5}-\frac{2x+9}{4}=\frac{4(7x+5)}{20}-\frac{5(2x+9)}{20}=\\\\=\frac{28x+20-10x-45}{20}=\boxed{\bf\frac{18x-25}{20}}\\\\\\d)\\\frac{2x+1}{4}-\frac{2x-1}{6}=\frac{3(2x+1)}{12}-\frac{2(2x-1)}{12}=\\\\=\frac{6x+3-4x+2}{12}=\boxed{\bf\frac{2x+5}{12}}[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!