👤

Aratați că:
[tex] {(3x + 2)}^{2} - (3 x - 2)(3x + 2) - 4(3x + 6[/tex]
nu depinde de x


Răspuns :

Explicație pas cu pas:

=9x²+12x+4-(9x²-4)-12x-24=

9x²-20-9x²+4=-16 =>expresia nu depinde de x

Răspuns:

e o constanta, deci nu depinde de x

Explicație pas cu pas:

(3x+2)(3x+2-(3x-2))-12x-24=(3x+2)*4-12x-24=12x+8-12x=24=

-16=constant, nu depinde de x

extra

ar fi util sa inveti factorul comun si formulele de calcul prescurtat; desi, dupa cum vezi aici , cu factorul comun am reusit sa  EVIT folosirea formulelor de calcul prescurtat

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari