Răspuns :
x*y=2xy-6x-6y+21= 2(x-3)(y-3)+3
x*y=2xy-6x-6y+21 =(2x -6)(y-3)+3
x*y=2xy-6x-6y+21=2xy-6x-6y+18+3
x*y=2xy-6x-6y+21=2xy-6x-6y+21
Răspuns:
vom folosi semnul° pt ca * il vom folosi la inmultire
Simetrizabile x∈R\{3}
Explicație pas cu pas:
se verifica prin calcul direct ca
x°y=2(x-3)(y-3)+3
apoi ca legea este comutativa si asocitiva (este posibilca acestecerinte sa fi fost l;a punctele anterioare)
aflam e
x°e= 2(x-3)(e-3)+3=x
2(x-3)(e-3)=x-3
2(x-3)(e-3)-(x-3)=0
(x-3)(2e-6-1)=0
(x-3) (2e-7)=0 ∀x∈R
e=7/2
atunci x°x'7/2
(x-3) (x'-3)+3=7/2
(x-3) (x'-3) =1/2
x'-3= 1/(2(x-3))
x'=3+1/(2(x-3))
Simetrizabile x∈R\{3}
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!