Răspuns :
Explicație pas cu pas:
E.19.262
8|ab=16152-a(1939-b)=>
80a+8b=16152-1939a+ab =>
8b-ab=16152-2019a =>
b(8-a)=2019(8-a)
Acum nu avem voie sa impartim la 8-a pentru ca 8-a poate sa fie 0 si atunci am imparti la 0 si ramanem cu o relatie falsa adica cu b=2019 care este falsa pt ca b este cifra
Deci mutam totul intr o parte a =
b(8-a)-2019(8-a)=0 =>
(8-a)(b-2019)=0
Avem 2 cazuri:
8-a=0=>a=8
sau
b-2019=0=>b=2019 fals pt ca b este cifra
Deci avem a=8 => b*(8-8)=2019*(8-8)=> b*0=2019*0 care este adevarat pentru orice cifra
Deci avem a=8 si b€{0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}
=> |ab€{80,81,82,83,84,85,86,87,88,89}
E.19.263
Putem scrie pe a/(a-1) ca (a-1+1)/(a-1) adica (a-1)/(a-1)+1/(a-1)
=1+1/(a-1)
Facem la fel si pentru (b-1)/(b-2) si (c-2)/(c-3)
Deci a/(a-1)+(b-1)/(b-2)+(c-2)/(c-3)=
1+1/(a-1)+1+1/(b-2)+1+1/(c-3)=3+1/(a-1)+1/(b-2)+1/(c-3)
Dar stim ca 1/(a-1)+1/(b-2)+1/(c-3)=1
Deci ecuatia va fi 3+1=4 => a/(a-1)+(b-1)/(b-2)+(c-2)/(c-3)=4
Frumoase problemele*
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!