Răspuns :
Răspuns:
Explicație:
Alfabetul (în greaca veche ἀλφάβητος - alphábētos) este un sistem de scriere ale cărui grafeme se numesc litere și în care fiecare literă reprezintă în general o vocală sau o consoană, fie din limba curentă, fie dintr-o formă anterioară a sa. Cuvântul alfabet derivă de la numele primelor două litere grecești, alfa (α) și beta (β).
Există și alte sisteme de scriere decât alfabetele, ca de exemplu sistemele de logograme, care notează fiecare câte un cuvânt, sau silabarele, care folosesc simboluri grafice pentru fiecare silabă.
Alfabetul protosemitic a apărut între 1800 î.Hr.-1500 î.Hr. (Egipt, Sinai, Canaan). Din acest alfabet a luat naștere alfabetul fenician (1100 î.Hr.). Din alfabetul fenician s-a creat apoi vechiul alfabet ebraic (1000 î.Hr.), alfabetul aramaic (800 î.Hr.) și alfabetul grec (800 î.Hr.). Alfabetul aramaic a dat naștere celui indian și celui arab (400 d.Hr.). Alfabetul grec a stat la baza alfabetului latin și alfabetului chirilic.
Ti-am dat definitia alfabetului.
Cu placere
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Latina. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!