👤

2 radical din 18 minus 3 radical din 32

Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

2√18 - 3√32 =  - 6√2

= 2√(9×2) - 3√(16×2) =

= 2 × 3√2 - 3 × 4√2 =

= 6√2 - 12√2 =

= - 6√2

__________________

√18 = √9 × √2 = √3² × √2 = 3√2

√32 = √16 × √2 = √4² × √2 = 4√2

2 radical din 18 - 3 radical din 32

=6 radical din 2-12 radical din 2

=-6 radical din 2

Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!


ID Learners: Alte intrebari