Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
P = suma laturilor.
P = 6√3 + 6√3 + 12 = 12 + 12√3 cm
Inaltimea pe baza imparte triunghiul in doua triunghiuri dreptunghice egale. Ca sa calculezi inaltimea aplici teorema lui Pitagora.
h^2 = (6√3)^2 - 6^2 = 108 - 36 = 72
h = √72 = 6√2 cm
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Costruim Δ isoscel AC=AB=12 cm, cu BC=6√3 baza=⇒AM⊥BC
BM=BC/2=3√3 cm
(AM este si mediana)
IN Δ dreptunghic AMB: AB²=AM²+BM² AM²=144-27=117
⇒AM=3√13 cm
P(abc)=12+12+6√3=24+6√3=6(4+√3) cm
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!