Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a) 3x - 4 = 6 - x
Mutăm pe x in parte stanga si pe 4 in dreapta cu semn schimbat
3x + x = 6 + 4
4x = 10
x = 4 / 10
Simplificăm reacția prin 2
x = 2 / 5
b) 1 - 8x = x - 5
Mutăm pe x in parte stanga si pe 1 in dreapta cu semn schimbat
- 8x - x = - 5 - 1
- 9x = - 6
x = 6 / 9
Simplificăm prin 3
x = 2 / 3
c) y ÷ (-12) = |(- 6) la a 3-a|
y ÷ (-12) = 6 la a 3-a
y / - 12 = 216
y = 216 × - 12
y = - 2592
Sper ca te-am ajutat !
..............................................................
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!