Răspuns :
Răspuns:
(a x 3 - 6) : 4 + 10 = 26
a x 3 - 6 :4 = 26 - 10 = 16
a x 3 - 6 = 16 x 4 = 64
a x 3 = 64 + 6 = 70
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Notez numarul cu ,,a"
(a × 3 - 6 ) : 4 + 10 = 26
(a × 3 - 6 ) : 4 = 26 - 10
(a × 3 - 6 ) : 4 = 16
a × 3 - 6 = 16 × 4
a × 3 - 6 = 64
a × 3 = 64 + 6
a × 3 = 70
a = 70 : 3
a = 23,(3)
___________________________________
S-a strecurat o greseala in datele postate ale problemei. Pentru a obtine un numar natural, caci despre acesta este vorba, voi modifica rezultatul final cu 16, in loc de 26.
(a × 3 - 6 ) : 4 + 10 = 16
(a × 3 - 6 ) : 4 = 16 - 10
(a × 3 - 6 ) : 4 = 6
a × 3 - 6 = 6 × 4
a × 3 - 6 = 24
a × 3 = 24 + 6
a × 3 = 30
a = 30 : 3
a = 10 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!