Răspuns :
(1+2a-3b)²=(a+b-c)²=a²+b²+c²+2ab-2ac-2bc=1²+4a²+9b²+2•1•2a-2•1•3b-2•2a•3b= 1+4a²+9b²+4a-6b-12ab
Sper ca te-am ajutat!
Sper ca te-am ajutat!
Răspuns:
1+4a²+9b²+4a-12ab-6b
Explicație pas cu pas:
→in enunț ai formula (a+b+c)²=a²+b²+c²+2ab+2bc+2ca
→aplicam aceeași formula doar ca avem grija sa facem regula semnelor de la înmulțire.
(1+2a-3b)²=1²+(2a)²+(3b)²+2·1·2a+2·2a·(-3b)+2·(-3b)·1=
=1+4a²+9b²+4a-12ab-6b
Sper sa intelegi modul de aplicare al formulei.
Multa bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!