Răspuns:
asta la ex 2
2 supra 6
Pt a avea numitorul 12,vom amplifica fracția 2 supra 6 cu 2, deci 2 supra 6 = 4 supra 12.
Pt a avea numitorul 24,vom amplifica fracția 2 supra 6 cu 4 ,deci 2 supra 6 = 8 supra 24.
Pt a avea numitorul 60,vom amplifica fracția 2 supra 6 cu 10,deci 2 supra 6 = 20 supra 60.
Pt a avea numitorul 3, va trebui să simplificam fracția 2 supra 6 cu 2, deci 2 supra 6 = 1 supra 3.
Pt a avea numitorul 36,va trebui să amplificam fracția 2 supra 6 cu 6,deci 2 supra 6= 12 supra 36.
Explicație pas cu pas: