Răspuns :
Ajutați-mă* ;)
3+6+9+...+2010=3(1+2+3+...+670)=3*670*671/2
=2+2*3*670*671/2:671
=2+2*3*670*671/2*1/671
=2+2*3*670*1/2
=2+3*670
=2+2010
=2012
S=2^1+2^2+2^3+...+2^2009-2^2010
Înmulțesc toată relația cu 2.
2S=2^2+2^3+2^4+...+2^2009+2^2010-2^2011
Scad 2S-S:
2S-S=2^2+2^3+2^4+...+2^2009+2^2010-2^2011-(2^1+2^2+2^3+...+2^2009-2^2010)
S=2^2+2^3+2^4+...+2^2009+2^2010-2^2011-2^1-2^2-2^3-...-2^2009-2^2010
Termenii se reduc, rămânând ultimul și primul.
S=2^2011-2^1
S=2^1(2^2010-1)
2012+2(2^2010-1)=2[1006+(2^2010-1)]
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
2+2×3(1+2+3+......+670):671+2+2²+2³+....+2^2009-2^2010=
=2+6×670×671/2:671+2×(2^2009-1)/(2-1)-2^2010=
=2+3×670+2×(2^2009-1)-2^2010=
=2+2010+2^2010-2-2^2010=2010
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!