Răspuns:
Explicație pas cu pas:
La 2:
Calculezi determinantul si iti va da:
[tex]-x^{3} +6*x^{2} - 6x =0[/tex]
Dai pe x factor comun:
x([tex]-x^{2} +6x-6[/tex])=0
Produsul a doua numere este 0 daca cel putin unul dintre ele este 0.
Asta inseamna ca o solutie este x=0.
Egalam paranteza cu 0:
[tex]-x^{2} +6x-6=0[/tex]
Inmultim cu (-1)
[tex]x^{2} -6x+6=0[/tex]
Delta este 12. Radical din delta este 2[tex]\sqrt{3}[/tex]
Asadar, avem urmatoarele 2 solutii:
x=[tex]\frac{6-2\sqrt{3} }{2} =3-\sqrt{3}[/tex]
si a doua
x= 3+[tex]\sqrt{3}[/tex]