Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
4ax - 2a^2 = 2a(2x - a)
_________
x^3 - 4x = x(x^2 - 4) = x(x - 2)(x + 2)
_________
x^3 - x^2 - x + 1 = x^2(x - 1) - (x - 1) = (x - 1)(x^2 - 1) = (x - 1)(x - 1)(x + 1) =
(x + 1)(x - 1)^2
__________
1 - a^2 + 2ab - b^2 = 1 - (a^2 - 2ab + b^2) = 1 - (a - b)^2 =
(1 - a + b)(1 + a - b)
__________
x^2 - x - 6 = x^2 - 3x + 2x - 6 = x(x - 3) + 2(x - 3) = (x - 3)(x + 2)
Răspuns:
1) =2a(2x-a)
2)=x(x-2)(x+2)
3)=(x-1) la puterea a doua •(x-1)
4)=(1-a+b)(1+a-b)
5)=(x-3)(x+2)
Explicație pas cu pas:
Pentru a descompune in factori verificăm
-dacă avem factor comun,
- dacă putem aplica formulele de calcul prescurtat
- dacă putem grupa termenii pentru a obține factor comun sau formule
Rezolvarea este in imagine.
Sper sa îți fie utila.
Multă bafta!
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!