Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
1)
( a : 5 - 4) : 3 - 260 : 2 = 1
( a : 5 - 4) : 3 - 130 = 1
( a : 5 - 4) : 3 = 1 + 130
( a : 5 - 4) : 3 = 131
a : 5 - 4 = 131 × 3
a : 5 = 393 + 4
a : 5 = 397
a = 397 × 5
a = 1 985
_____________________________
2)
800 : [ 425 - 13 × ( 48 : 4 ) - ( 89 + a × 4 ) ] = 10
425 - 13 × 12 - ( 89 + a × 4 ) = 800 : 10
425 - 156 - ( 89 + a × 4 ) = 80
269 - ( 89 + a × 4 ) = 80
89 + a × 4 = 269 - 80
89 + a × 4 = 189
a × 4 = 189 - 89
a × 4 = 100
a = 100 : 4
a = 25 → numarul, aflat prin metoda mersului invers
_________________________________________
3)
[ ( 625 : a + 65 × 7 ) : 5 ] : 3 - 14 = 18
[ ( 625 : a + 455 ) : 5 ] : 3 = 18 + 14
[ ( 625 : a + 455 ) : 5 ] : 3 = 32
( 625 : a + 455 ) : 5 = 32 × 3
( 625 : a + 455 ) : 5 = 96
625 : a + 455 = 96 × 5
625 : a + 455 = 480
625 : a = 480 - 455
625 : a = 25
a = 625 : 25
a = 25
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!