Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
separi termenii care contin necunoscuta
-3x + 5 = -7
3x = 5 + 7
3x = 12
x = 12 : 3 = 4
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
- 3x+5= - 7
1 . separam necunoscuta de termenii liberi
- 3x = - 7 -5
- 3x = - 12
2. Impartim ecuatia la 3 pt ca x sa fie liber:
- 3x = - 12 | :3
-x = - 4
3. Inmultim ecuatia cu -1 pentru a schimba semnul necunoscutei
-x = - 4 | *(-1)
x=4
succes
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!