Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Pai in primul rand trebuie sa aducem ultimele 2 fractii la un numitor astfel incat sa le adunam.
Nu e exact vorba de un numitor comun la primul pas , doar trebuie sa schimbi ordinea termenilior din paranteze
b²/(b-c)(b-a)= -b²/(b-c)(a-b) ( la asta ma refeream si o sa vezi ca ajungem la un numitor comun frumusel)
c²/(c-a)(c-b)=c²/(a-c)(b-c) (aici "-" se inmulteste si devine "+")
a²/(a-b)(a-c) -b²/(b-c)(a-b)+c²/(a-c)(b-c)=1 =>
a²(b-c)/(a-b)(a-c)(b-c) - b²(a-c)/(a-b)(a-c)(b-c)
+c²(a-b)/(a-b)(a-c)(b-c)=1 =>
[a²(b-c)-b²(a-c)+c²(a-b)]/(a-b)(a-c)(b-c)=1 =>
[a²b-a²c-b²a+b²c+c²a-c²b]/(a²b-a²c-b²a+b²c+c²a-c²b)=1 =>
1=1 (Adevarat)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!