Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
aplicam a³+b³=(a+b)(a²-ab+b²)
(51³+49³)/100=(51+49)(51²-51·49+49²)/100=51²-51·49+49² numar natural.
(51³+49³)/200=(51+49)(51²-51·49+49²)/200=(51²-51·49+49²)/100 ∉Z,
deoarece U(51²-51·49+49²)=U(1-9+1)=U(12-9)=3≠0
=
Răspuns:
1)51³+49³/100=
(51+49)×(2601-2499+2401)/100=
100×(102+2401)/100=
100×2503/100=
Simplificăm prin 100.
1×2503/1=
2503/1=2503
2)51³+49³/200=
(51+49)×(2601-2499+2401)/200=
100×(102+2401)/200=
100×2503/200
Simplificăm prin 100.
1×2503/2
2503/2=1251 rest 1
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!