Răspuns :
Explicație pas cu pas:
a)FB//CD => Triunghiul EFB~Triunghiul ECD =>
=>FB/CD=EB/ED => FB/12V3=1/3 => FB=4V3 cm
EB/ED =1/3 pt ca EB=OB=OD din ipoteza
b) In triunghiul CBD, m C=90 => sinCBD=12V3/24=V3/2 =>mCBD=60 => mCBE=120 dar CB=EB=12cm => mBCE=30
cum mOCB=mCBO=60 (triunghiul COB is cu CO=OB) =>mOCE=90<=>mACE=90
In triunghiul CBF, mCBF=90=>sinBCF=BF/CF=>1/2=CF/4V3 =>CF=8V3 cm
FB//CD => T.Th EF/CF=EB/BD=>EF/8V3=1/2=>EF=4V3 cm => CE=12V3 cm
In triunghiul ACE(triunghiul mare) ,mACE=90 =>
T.P AE^2=AC^2+CE^2=>AE^2=576+192 => AE^2=768 =>
AE=16V3cm
Fie CT_|_AE => CT=AC*CE/AE =>CT=24*12V3/16V3 =>
CT=6*12/4=>CT=18cm
c) Triunghiul ABE fiind unul la care nu stim foarte multe despre el inseamna ca o sa ii aflam aria printr o diferenta de arii
A ABE=A ADE-A DAB
Fie AM_|_DE =>AM este inaltime si a triunghiului DAB dr. =>AM=AD*AB/DB =>AM=6V3cm
=> A ABE=AM*DE/2-AM*DB/2 =>
A ABE=6V3*36/2-6V3*24/2 =>
A ABE=108V3 -72V3 => A ABE=36V3 cm^2
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!