Răspuns :
Răspuns:
Opera ,,Glasul inimiiˮ de Liviu Rebreanu aparține genului epic, deoarece autorul se exprimă în mod indirect, este omniscient, prin prezentarea acțiunii, a evenimentelor și interacțiunile dintre personaje (Codrea și Ionică). Ca modalitate de expunere predomină narațiunea.
Narațiunea se face obiectiv, naratorul relatează evenimentele fără a se implica personal, fiind doar un observator indirect. Codrea a avut șapte feciori. Acesta a fost dezamăgit de ei, deoarece nu au vrut să meargă în armată, o rușine fără margini care nu era acoperită nici cu cele mai frumoase neveste. Singurul care îi aducea o fărâmă de speranță, era mezinul Ionică care nu ieșea din cuvântul tatălui. La scurt timp, speranțele i se spulberaseră, deoarece Ionică a venit acasă plângând că nu îi place printre străini și îi era dor de casă. Codrea era împietrit de supărare și i-a dat poruncă mezinului să se ducă iarăși. Ceea ce s-a și întâmplat, în dimineața următoare Ionic era deja plecat. De asemenea, predomină și descrierea când descrie stările lui Codrea de dezamăgire și ale soției sale: ,,Baba, motolită într-un ungher, plângea cu sughițuri.ˮ, ,, privirea lui rătăcităˮ. Personajele sunt prezentate în raport cu evenimentele și stările lui Ionică, dorința lui de a reveni acasă.
În concluzie, trăsăturile mai sus prezentate justifică încadrarea textului suport în genul epic.
Explicație:
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Limba română. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!