Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
x/29 = (x+1)/30
30 x = 29(x+1) -> produsul mezilor = produsul extremilor
30 x = 29 x + 29
30 x - 29 x = 29
x = 29
[tex]\it \dfrac{x}{29}=\dfrac{x+1}{30}[/tex]
Derivăm proporția prin schimbarea mezilor între ei și obținem:
[tex]\it \dfrac{x}{x+1}=\dfrac{29}{30}[/tex]
Derivăm proporția scăzând la numitor numărătorul și obținem:
[tex]\it \dfrac{x}{x+1-x}=\dfrac{29}{30-29} \Rightarrow \dfrac{x}{1}=\dfrac{29}{1}\Rightarrow x=29[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!