Răspuns :
♧ Salut! ♧
(x-3)(x-6)<(x-1)(x-2)
=> x²-6x-3x+18<x²-2x-x+2 (reducem x² în ambele părți)
=> -9x+18<-3x+2 (reducem 2 și adăugăm +3x în ambele părți)
=> -6x+16<0 => 16<6x => x>16/6 => x>8/3
=> x€(8/3;+∞)
Sper că te-am ajutat!
Avem o inecuație. Desfacem parantezele și transferăm termenii ce conțin variabila într-un singur membru:
[tex]x^2-6x-3x+18 < x^2-2x-x+2[/tex]
[tex]x^2 - x^2 - 9x + 3x < 2 - 18[/tex]
[tex]-6x < -16 \ \ \Big|\cdot(-1) \implies 6x > 16[/tex]
Prin înmulțirea cu (-1) se schimbă semnul inecuației.
[tex]x > \dfrac{8}{3} \implies x \in \bigg(\dfrac{8}{3};+\infty\bigg)[/tex]
______
Aici sunt mai multe detalii despre rezolvarea inecuațiilor
- https://brainly.ro/tema/10584718
- https://brainly.ro/tema/5128774
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!