Răspuns :
Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Voi efectua calculele pentru fiecare dintre aceste expresii:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777)\)
c) \(422 - (35) - (-48)\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49)\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78)\)
Să le rezolvăm pe rând:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777) = 7 \times 77 \times 777\)
c) \(422 - (35) - (-48) = 422 - 35 + 48\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49) = 19 - 29 + 39 + 49\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78) = 1 - 102 + (29 - 78)\)
Acum vom calcula fiecare expresie:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times 77 \times 777 = 387 297\)
c) \(422 - 35 + 48 = 435\)
d) \(19 - 29 + 39 + 49 = 78\)
e) \(1 - 102 + (29 - 78) = 1 - 102 + (-49) = -150\)
Rezultatele sunt:
a) \(41 \times (27) = (-18)\)
b) \(7 \times (77) \times (777) = 387 297\)
c) \(422 - (35) - (-48) = 435\)
d) \(19 - (29) - (-39) + (49) = 78\)
e) \(1 - (102) - (-29 + 78) = -150\)
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!