Răspuns :
Pentru a găsi radicalul din \( x^2 - x - 2 = x - 2 \), începem prin aducerea tuturor termenilor pe o parte a ecuației:
\[ x^2 - x - 2 - x + 2 = 0 \]
\[ x^2 - 2x = 0 \]
Apoi, factorizăm pentru a obține:
\[ x(x - 2) = 0 \]
Astfel, soluțiile sunt \( x = 0 \) și \( x = 2 \).
\[ x^2 - x - 2 - x + 2 = 0 \]
\[ x^2 - 2x = 0 \]
Apoi, factorizăm pentru a obține:
\[ x(x - 2) = 0 \]
Astfel, soluțiile sunt \( x = 0 \) și \( x = 2 \).
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!