Răspuns :
555 × (5 - 5 + 55 : 5 × 5 + 5) : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
Începem cu operațiile din paranteze. Avem:
555 × (5 - 5 + 55 : 5 × 5 + 5) : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
= 555 × (5 - 5 + 11 : 25 + 5) : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
= 555 × (5 - 5 + 0.44 + 5) : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
= 555 × (0.44 + 10) : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
= 555 × 10.44 : 5 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
Continuăm cu operațiile înmulțire și împărțire:
= 5787.6 - 1 + 3 + (666 - 66 + 6 - 66 × 666) : 6
Acum facem adunarea și scăderea:
= 5787.6 - 1 + 3 + (-60) : 6
= 5787.6 - 1 + 3 - 10
= 5789.6 - 1 - 10
= 5778.6 - 10
= 5768.6
Deci, rezultatul expresiei este 5768.6. Sper că asta te ajută! Dacă ai alte întrebări, nu ezita să le pui.
Răspuns:
[tex]555*(5-5+55:5*5+5):5-1+3+(666-66+6-66*666):6=\\\\555*(5-5+55+5):5-1+3+(666-66+6-43956):6=\\\\555*60:5-1+3+(-43350):6=\\\\6660-1+3-7225=\\\\-563[/tex]
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!