Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Fie x numărul de boabe mâncate de prima rață și y numărul de boabe mâncate de a doua rață.
Avem următoarele ecuații bazate pe informațiile date:
1. x = 4 (prima rață mănâncă 4 boabe)
2. y = 5 (a doua rață mănâncă 5 boabe)
3. x + y = 72 (împreună au mâncat 72 de boabe)
Substituind valorile din ecuațiile 1 și 2 în ecuația 3, obținem:
4 + 5 = 72
x + y = 72
4 + 5 + y = 72
9 + y = 72
y = 72 - 9
y = 63
Deci, a doua rață a mâncat 63 de boabe. Dacă prima rață a mâncat 4 boabe, atunci suma boabelor mâncate de ambele rațe este:
4 + 63 = 67
Verificare: 67 boabe sunt cu 5 mai puține decât cele 72 de boabe menționate în problemă. Astfel, putem constata că a doua rață a mâncat 5 boabe, iar prima rață a mâncat 4 boabe, ceea ce este în conformitate cu datele inițiale ale problemei.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!