Răspuns:
Explicație pas cu pas:
l-------l→ primul număr
l-------l+2 → al doilea număr
_______________________________________________
l-------l-------l dublul primului nr. suma 54
l-------l-------l-------l+3x2 triplul celui de-al doilea număr
54 - 6 = 48
48 : 5 = 9,6 ( primul nr.)
9,6+2 = 11,6 ( al doilea nr.)
48 nu se împarte exact la 5, astfel că 54 este suma dintre triplul primului număr și dublul celui de-al doilea nr.
___________________________________________________
l-------l-------l-------l → triplul primului nr. } suma lor = 54
l-------l-------l+2×2 → dublul celuilalt nr. }
54 - 4 = 50 → suma celor 5 părți egale
50 : 5 = 10 → primul număr
10 + 2 = 12 → al doilea nr.