Răspuns :
Explicație pas cu pas:
Să efectuăm calculele cerute.
a) \(-3 + (-9) = -3 - 9 = -12\)
e) \(12 + (-8) = 12 - 8 = 4\)
b) \(-3 + (+12) = -3 + 12 = 9\)
f) \(0 + (-6) = 0 - 6 = -6\)
j) \(-21 + (+23) = -21 + 23 = 2\)
i) \(-3 + (+3) = -3 + 3 = 0\)
m) \(+11 + (+1) = 11 + 1 = 12\)
n) \(+10 + (-24) = 10 - 24 = -14\)
q) \(+4 + (+53) = 4 + 53 = 57\)
r) \(+6 + (-13) = 6 - 13 = -7\)
c) \(+6 + (-9) = 6 - 9 = -3\)
g) \(8 + (-8) = 8 - 8 = 0\)
k) \(-3 + (+17) = -3 + 17 = 14\)
o) \(-30 + (+19) = -30 + 19 = -11\)
s) \(-32 + (+14) = -32 + 14 = -18\)
h) \(15 + (-14) = 15 - 14 = 1\)
P) \(-13 + (+26) = -13 + 26 = 13\)
20 + (-30) = \(20 - 30 = -10\)
Acestea sunt rezultatele calculelor cerute. Dacă aveți întrebări suplimentare sau dacă doriți să clarificați 1-9 + (+8), vă rog să mă anunțați.
Vă mulțumim pentru vizita pe site-ul nostru dedicat Matematică. Sperăm că informațiile oferite v-au fost de ajutor. Nu ezitați să ne contactați pentru orice întrebare sau dacă aveți nevoie de asistență suplimentară. Vă așteptăm cu drag data viitoare și nu uitați să ne adăugați la favorite!