👤

2. Se consideră expresia E(x) = (x-1)²+(x+2)² + 2(3+x)(3-x), unde x aparține R.
a) Arată că E(x) = 2x + 23, oricare ar fi x aparține R.
b) Verifică egalitatea E(√8)-E(√2)= E(√18)-E(√8).​


Răspuns :

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

a)

E(x) = x² - 2x + 1 + x² + 4x + 4 + 2*(9 - x²)

= 2x² + 2x + 5 + 18 - 2x²

= 2x + 23

b)

E(√8) - E(√2) = E(√18) - E(√8)

E(√8) = 2√8 + 23 = 4√2 + 23

E(√2) = 2√2 + 23

E(√18) = 2√18 + 23 = 6√2 + 23

4√2 + 23 - 2√2 - 23 = 6√2 + 23 - 4√2 - 23

2√2 = 2√2 adevărat

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Vezi imaginea LAURASTRATULAT30